Taip taip, atrodo, kaip koldūnas, bet ne koldūnas! Tai šiek tiek "pigesnis" patiekalas, tačiau skoniu nenusileidžiantis.
Jam reikės:
-5 bulvių
- 50g sviesto
- stiklinės pieno
- 1 kiaušinio
-2 stiklinių miltų
- druskos, pipirų.
Bulves nuskusti ir supjausčius virti. Kol bulvės verda užminkyti tradicinę tešlą (pienas, kiaušinis, miltai, druska, pipirai). Sumaišius išminkyti ir plonai iškočioti. Puodeliu "išpjauti" skrituliukus.
Išvirtas bulves sutrinti su druska, sviestu ir lašeliu pieno. Iš masės formuoti rutuliukus ir patalpinti ant tešlos skrituliukų ir užlenkus formuoti koldūnus.
Išverda labai greitai, valgyti skanu su grietine arba spirgučiais :)
Kviečiu pažaisti :) http://niamm.blogspot.com/2012/12/jei-visi-tai-visi.html
AtsakytiPanaikinti