2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Kinų virtuvė: saldžiarūgščiai baklažanai

Visų pirma, įmetu nuorodą recepto, pagal kurį dariau, tačiau dariau vis tiek savaip:
http://rasakkila.blogspot.com/2009/03/baklazanai-saldziarugsciame-padaze.html

Naudojau:
2 baklažanus
2 kiaušinių baltymus
4 šaukštus kukurūzų krakmolo
Aliejų kepimui

Padažui:
200+100 ml vandens
100 ml cukraus
50 ml balto vyno
2 šaukštai pomidorų pastos
50 ml sojos
1 šaukštas kukurūzų krakmolo

Baklažanus supjausčiau juostelėmis ir apie 5 min. pamirkiau šaltame vandenyje.

Inde suplakiau baltymus, iki standumo. Siūlomas būdas maišyti juos bliūde yra niekam tikęs, todėl aš naudojau maišelio techniką- subėriau  4 šaukštus krakmolo į maišelį, į ji suverčiau baklažanų ir baltymo masę. Kepiau aliejuje, kol pasidarė apskrudę ir traškūs.

Saldžiarūgštis padažas:

200 ml vandens pakaitinau keptuvėje, supyliau cukrų - maišiau , kol cukrus ištirps.
Įpiliau 50 ml vyno ir 1 min. pakaitinau.
Atsikrame inde sumaišiau 100 ml vandens, 2 šaukštus pomidorų pastos, 50 ml sojos padažo ir šaukštą kukurūzų krakmolo. Supyliau į keptuvę ir maišiau, kol pradėjo tirštėti.


Viskas. Vėliau patiekiau su ryžiais.
Deja, padažas nebuvo saldžiarūgštis (nes ne actą naudojau), per daug jautėsi pomidorų pasta, todėl kitą kartą darysiu kitaip :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą