Šį kartą mano brangiausiasis nusprendė pagaminti vakarienę, kuria pavaišintumėm draugų porą. Kadangi esame italų virtuvės gerbėjai, idėja atėjo greitai- bolonijos makaronai.
Taigi, patiekalui reikės:
- Pakelio spagečių
- 700-800g kiaulienos ir jautienos faršo
- poros morkų
- 2 nedidelių svogūnų
- 2 salierų stiebų
- 2 skiltelės česnako
- Stiklinė raudono vyno
- pusė stiklinės pieno
-skardinė luptų pomidorų
- 4 šaukštai pomidorų pastos
- tarkuoto "Džiugo"
- aliejus kepimui
- druska, pipirai
Eiga labai paprasta- smulkiai pjaustytas daržoves suberti į puode gerai įkaitintą aliejų, kai švelniai paruduoja- sumesti faršą ir gerai maišyti, kol iš faršo pasidaro smulkūs gumuliukai. Supilti vyną ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol alkoholis beveik išgaruoju. Supilti pieną ir maišant kaitinti. Vėliau supilti pomidorus iš skardinės, viską pertrinti, sudėti pomidorų pastą. Viską gerai maišyti ir ant labai silpnos ugnies kaitinti apie 2h.
Makaronus išvirti, užpilti mėsos padažo ir apiberti sūriu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą