2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Pica

Sveiki,

dar vienas receptas, kuris netinka dietininkams. Pica buvo pirmasis patiekalas, kurį pradėjau gaminti. Visuomet padą ruošdavau pagal vieną ir tą patį receptą, tačiau šį kartą išbandžiau kitą- su medumi. Gavosi daug plonesnis, elastingesnis ir lengviau pajaustomas :) Kepiau dvi picas, vieną sau ir vieną aštrią vaikinui.

Dviems vidutinio dydžio picoms:

- Stiklinė pieno
- stiklinė miltų (jeigu trūksta, visada galima įberti daugiau)
- a.š. sausų mielių
- a.š. medaus
- žiubsnis druskos ir pipirų.

Ant viršaus galima dėti viską, kiek išneša fantazija, aš naudojau:
- padažą (pomidorų padažas+majonezas+ picos prieskoniai)
- tarkuotas sūris "Picarella" (pusė sūrio ant pado, pusė prieš baigiant kept užberti)
- saliami/kumpis
-pievagrybiai
-jelapeno pipirai

Pado paruošimas paprastas- šiltame piene ištirpinti medų, mieles, druską, pipirus ir užmaišyti su miltais iki kol nelimpa prie rankų. Pusvalandžiui šiltai padėti kilti ir vėliau kočioti padukus :)
Padą aptepti padažu, suberti sūrį ir uždėti ingridientus. Kepti režime su vėdinimu, 1 lygyje, 190C apie 30min. Likus 5min iki kepimo pabaigos užberti likusiu sūriu.


2 komentarai:

  1. kietai nuskambėjo tas "Kepti režime su vėdinimu, 1 lygyje" :D skaniai piciukai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. pastebejau, kad kepat rezime su vedinimu, pica buna issiputus, o paprastam man kazko susmenga

    AtsakytiPanaikinti