2012 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

Kijevo kotletas

Tai vienas lengviausiai pagaminamų ir skaniausių (man bent jau) vištienos patiekalų. Kadangi dabar turim foritūrinę, tai piktnaudžiaujam gruzdintu maistu, aišku, jau gana pabodo, reikės išbandyti kažką naujo :)

Taigi, reikalingi produktai keturiems patraukliems kotletukams:

- 2 vištienos krūtinėlės
- ~80g sviesto
- petražolių žiubsnelio
- druskos, pipirų
- 2 kiaušinių
- kelių šaukštų džiuvėsėlių

Eiga:

Vištienos papukus perpjauti, kad gautųsi 4 gabalai. Juos gerai išmušti, kol taps ploni, kaip popierius. Sviestą šiek tiek pašildyti ir į jį subėrus petražoles, sumaišyti ir padaryti 4 rutuliukus. Rutuliuką patalpinti ant vištienos "išmušos" krašto, susukti į kotletuką, uždengti kraštukus. Tada merkti į kiaušinio plakinį (kiaušinis, druska, pipirai) ir apvolioti džiuvėsiuose. Pakartoti tai porą kartų. Kepti karštame aliejuje.

Skanaus!


2 komentarai: