Olia :)
Vėl receptas iš mano senojo "folderio". Jau gana senokai šią sriubą gaminu, man labai patinka, o ir ne tik man :)
Meksikietiška (neaštri) sriuba:
Ingridientai:
- 400g jautienos faršo
- skardinė konservuotų luptų pomidorų
- skardinė raudonųjų pupelių
- nedidelė raudona paprika
- pusė kubelio eko sultinio
- svogūnas
- česnakas
- malta paprika, druska, pipirai
- alyvuogių aliejus
- sauja Džiugo sūrio
Duonelėms:
- trumpas prancūziškas batonas
- 2 skiltelės česnako
- saujelė krapų
- 3 riešutų dydžio sviesto gabaliukas
Eiga:
Puode pakatinam alyvuogių aliejų. Į jį suberiam česnaką ir kepam, kol pasklinda tobulas aromatas, tada sumetam svogūną smulkiai pjaustytą. Kai jie gražiai paruduoja, įdedam suprieskoniuotą faršą ir mentele nuolat intensyviai maišome, kad faršas susigumuluotų į smulkius gabaliukus. Kol mėsa kepa, į blenderį sumetam smulkiai pjaustytą papriką, supilam visus pomidorus, nuplautas pupeles ir gerai pramalam. Iškepus mėsai supilam blenderio turinį, įpilam dar šiek tiek vandens, ištirpinam sultinio kubelį ir ant silpnos ugnies ~40min verdam.
Duoneles labai paprasta paruošti. Supjaustyti batoną, o trintą česnaką sumaišyti su sviestu, krapais ir šiek tiek druskos. Vėliau pakaitinti orkaitėje.
Skonis tikrai ne kaip iš kokio čiliako, o ir receptas nėra originalus. Mano vaikinas padaro tikrą šią sriubą, su daugiau ir įmantresnių ingridientų, tačiau tuomet sriubos savikaina ženkliai išauga :)))) Taip pat šį receptą puikiai pritaikė mano draugutė, jį rasti galima šiuo adresu: http://ritute.lt/node/212
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą