Dar vienas (tiksliau 2) greitos vakarienės variantų.
Kadangi laukiau vyro, grįžtančio po sunkaus dienos darbo, reikėjo pagaminti kažką stipresnio, ne vien daržovių :) Todėl sumąsčiau daryti kebabus, viską nuo a iki ž. Atrodo, kad tai truktų gana ilgai, tačiau vienu metu darydama du patiekalus (dar dariau mocarelos ir pomidotų užkandėlę) sugaišau apie 30min. Dviese dirbant būtų dar greičiau. Taigi, kebabai, kuriems reikia:
-1 lavašo. Man labai patinka šis http://www.supermama.lt/forumas/uploads/post-49090-1187713102.jpg
-2 pomidorų
- trečdalio kininės salotos
-400g kiaulienos išpjovos
Padažui:
- indelis natūralaus jogurto. aš naudojau Activia
- keli šaukštai majonezo
-2 skiltelės česnako
-kapotų petražolių ir krapų keli šaukštukai (iš akies, daug nereikia).
- druska
Pirmiausiai paėmiau mėsos "šmotą" ir apviriau kelias minutes, kad būtų lengviau pjaustyti. Tuomet supjaustytą mėsą (tokiomis ale drožlėmis) pakepiau aliejuje, įbėriau šiek tiek kažkokių turkiškų prieskonių, pipirų, druskos. Kol kepė mėsa, supjausčiau salotą, pomidorus ir subėriau į bendrą dubenį. Lavašą perpjoviau į 4 dalis. Kai mėsa gerokai sukepė, mentele ją dar keptuvėje suplėšiau į mažesnius gabalėlius. Padažui visus ingridientus sumaišiau. Ėmiau lavašą, ant jo pabėriau daržovių (dešinėje pusėje, kad būtų lengviau vynioti), pabarsčiau mėsos ir gausiai apipyliau padažu, susukau. Vėliau paruoštus kebabus pakaitinau paprastoje sumuštinių keptuvėje, kad jie šiek tiek sušiltų ir susiplotų. Likusio padažo lašelius vyrukas vėliau dar pasišildė ir susipylė į kebabą kaip priedą. Tikrai labai skanu ir bent žinai, kad valgai ne katę :)))
Taip pat užkandėlė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą