2012 m. birželio 30 d., šeštadienis

Pesto!

Kadangi abu su draugu dieviname makaronus, šį kartą nusprendžiau daryti seniai gamintus Pesto makaronus. Skonis- dieviškas! Valgyčiau ir valgyčiau, tačiau visur reikia turėti saiką :)

Ingridientai:
- pakelis Tagliatelle makaronų su kiaušiniu
-~50g šviežių bazilikų
- pusė puodelio alyvvuogių aliejaus
- 50g kedro riešutų (dėl finansinių sumetimų nuo šiol naudojame paprastus žemės riešutus, nes skonis nesikeičia beveik, o kaina- beveik 10 kartų).
- tarkuoto "Džiugo sūrio" (pagal skonį, bet man išeina apie pusę maišelio).
- 2 česnako galvutės
- druska, pipirai.

Kol verda makaronai (o jie greit verda, užtenka 4min), į blenderį reikia sumesti visus likusius ingridientus: česnaką sudaužyti peiliu, sumesti į blenderį, įpilti aliejų, bazilikus, sūrį, riešutus ir gerai viską sumalti. Išvirusius makaronus sumaišyti su padažu ir apibarstyti sūriu.

Trunka vos kelias minutes, tačiau rezultatas- kaip restorane :)

1 komentaras: